10 Eylül 2014 Çarşamba

Beni Bulun Michelle Knight



Gerçek Bir Yaşam Öyküsü

1 EV, 3 KADIN, 11 YILLIK ESARET

BENİ BULUN 
ÇÜNKÜ BU SİZİN DE HİKÂYENİZ OLABİLİR

2002 yılında kaybolduğumda pek çok kişi bunu fark etmemişti bile. Yirmi bir yaşındaydım; adres sormak için bir markete uğrayan genç bir anne… 

On bir sene boyunca kilit altında tutuldum, türlü işkencelere maruz kaldım. Bu, hayatımın halihazırda bildiğiniz kısmı olabilir fakat daha bilmediğiniz çok şey var.
-Michelle Knight-

Michelle Knight 2002 yılında, Ariel Castro isimli bir okul servisi şoförü tarafından kaçırıldı ve on yıldan uzun bir süre taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. 2003 yılında Amanda Berry, 2004 yılında da Gina DeJesus tutsak olarak Michelle'e katıldı. 6 Mayıs 2013'te bir fırsatını bulup tutsaklıktan kurtulmalarının ardından, bu olay dünyada büyük yankı uyandırdı. Şimdi ise binlerce kişinin merak ettiği konu şu: O evin içinde neler oldu ve üç kadın akıl almaz işkencelere dayanacak gücü nasıl buldu?

Michelle Knight, gözler önüne serdiği bu sarsıcı hikâyesiyle suskunlar için bir ses, her yıl kaybolan binlerce çocuk ve genç için güçlü bir sembol oluyor.

                                                                    ___________________



    Michelle Knight 2002 yılında arkadaşının babası tarafından kaçırılıyor ve 11 yıl boyunca bir evde taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kalıyor. Hikayeyi hepiniz duymuşsundur herhalde ama maalesef olaylar bir anda bu kadar kötüleşmiyor, Michelle'nin hayatı çocukluğundan beri çok zor. Ailesi zaten sefil bir hayat sürüyor, Michelle okuluna düzenli bir şekilde devam edemiyor ve evdeki akrabalarından birisi tarafından tecavüz edilmeye başlıyor. Daha sonra Michelle hamile kalıyor, çocuğun babası olacak kişi çocuğu istemiyor fakat Michelle yine de doğuruyor. 2002 yılında oğluyla görüşmesine yetişebilmek için arkadaşının babası Ariel Castro'nun arabasına biniyor ve o günden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmuyor. Ariel Castro Michelle'yi kaçırıyor, 11 yıl boyunca Michelle bir daha o evden çıkamıyor. Yıllar geçtikçe Michelle'nin yanına Amanda ve Gina adında iki kadın daha geliyor ve bu 3 kadın 11 yıl boyunca o evde ölüm kalım savaşı veriyorlar.
    Michelle o evde defalarca hamile kalıyor o canavar adam her seferinde Michelle'yi dövüyor ve bebekler her seferinde düşüyor. Kendimi onların yerine koyuyorum dayanabilirmiydim bilmiyorum, bana göre Michelle, Gina ve Amanda bu dünyadaki en güçlü kadınlardan bir kaçı. Kitabın her sayfasını hayretler içinde okudum, gerçek olmamasını sadece saçma sapan bir kitap olmasını çok isterdim. Bir insanın karşısındaki insana hele de bir kadına nasıl böyle davranacağını aklım almıyor. Bu tür haberleri sürekli duyduğumuz ve gördüğümüz halde neler yaşadıklarını bilmiyorduk. Bence bu kitap çok güzel bir örnek oldu çevremize daha duyarlı olmalıyız çünkü bu hikaye maalesef sadece Michelle, Gina ve Amanda'nın değil her yıl binlerce kadına ve çocuğun başından geçiyor. Kitabı alın okuyun ve çevrenizdekilere önerin. 

Amanda Berry-Gina DeJesus-Michelle Knight 

''Eve dönüşümü kutlamak istiyorum, cenazemi görmek değil. Söylemek istediğim ve yapmak istediğim hala çok şey var. Hayat, yanlış yaşamamak için çok kısa.. Bugünden sonra her iyi olanı kucaklayacak ve her kötü olanı bozacağım. Bir hayat için yeterince kötülük gördüm. Şimdi hayatımda iyi şeylerin olmasını ve endişelenmeden yaşayabilmeyi istiyorum. Sevdiğim insanlarla yaşamak, sonsuza kadar onların gülümsediklerini görmek ve ''benim'' diyebileceğim bir ev istiyorum, hapishane değil. Başarısız ve yıkılmış olabilirim ama bu sadece başım dik ve gururum kırılmamış bir şekilde yeniden ayağa kalkabilmek için. Sadece bu kabusu kalbim atarak, ruhum çalınmamış ve yara almamış bir şekilde atlatmak için.''






7 yorum:

  1. Bugünlerde çok fazla rastlıyorum bu kitaba ve dikkatimi çekiyor. Yorumundan sonra çok merak ediyorum ve okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten çok etkileyici bir kitaptı şiddetle tavsiye ediyorum :D

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu olayın haberini okumuştum ama kitabı olduğunu bilmiyordum.Gelecekte okuyacaklarım listesine ekliyorum.

    Bloğunuzu çok beğendim takibe aldım sizide bloğuma beklerim http://kendihikayesininbasrolu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim blogunu inceledim. Santa Barbara'mı ? İnanılmaz şanslısın en çok görmek istediğim yerlerden birisi daha çok yayınlamaya devam et takip edeceğim :D

      Sil
  4. Çok merak ediyorum bu kitabı,kısa sürede okumaya çalışacağım. Ayrıca blogumda senin için bir mim vaar ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/09/mim-kitap-kahramanlar-ve-biz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heey çok teşekkür ederim en kısa zamanda yapacağım :))) Kitabı okumalısın kesinlikle çok etkileyici bir kitap :)

      Sil