19 Eylül 2014 Cuma

Duman ve Kemiğin Kızı Laini Taylor





Bir zamanlar, şeytanın ininde yerde tüylerle oynayan küçük ve masum bir kızdı. O, artık masum değil..
               ______________


Kitabın gerçekten değişik bir konusu vardı. Başta biraz sıkıldım çünkü ağır ilerledi ama sonra kitabı elimden bırakamaz oldum. Hush Hush serisinden beri melekli kitaplara ayrı bir ilgim var ahh Patch... Ben olayların geçtiği yerleri detaylı anlatan yazarlara hayran kalıyorum, kitapta Prag'de geçiyor. Yazar her yeri güzel güzel anlatmış insanın Prag'e gidesi geliyor. 
   Karou Prag'de yaşayan okula giden çok arkadaşı olmayan çizim yapmayı çok seven bir kız. Bir nevi iki farklı hayatı var diyebiliriz. Birisi Prag'de yaşayan okula giden mavi saçlı normal bir kız diğeri ise Kimera'lar tarafından büyütülmüş, onlar için dünyanın dört bir yanındaki tacircilere gidip insan veya hayvan dişleri toplayan bir kız. Dişler ne alaka diyor olabilirsiniz ama kitabın fazla içine girmek istemiyorum çünkü girersem bir daha çıkamam :D Birde çook yakışıklı bir meleğimiz var, Akiva.. Akiva'yı gören erkekler bile onun güzelliğine hayran kalıyor yani siz düşünün nasıl bir yakışıklılık. Akiva ve Karou türleri dolayısıyla birbirlerine düşmanlar bunu ilk karşılaşmalarında birbirlerini öldürmeye çalışmalarından anlayabilirsiniz :D İlk görüşme ne kadar saldırgan olsa da bu iki genç o günden sonra birbirlerini unutmuyorlar, hatta Akiva kızı tekrar bulabilmek için birisini bile öldürüyor.. 
Brimstone ve Karou
  Gerisini söylemeyeceğim alın okuyun cidden çok güzeldi :D Sadece Karou ve Akiva'dan bahsettim ama olay sadece onlardan ibaret değil çok daha önemli şeyler var spoiler vermek istemediğim için yazmadım. Kitap serinin ilk kitabı ve ikincinin ne zaman çıkacağı hakkında net bir tarih henüz yok. Umarım en yakın zamanda çıkarırlar da biz de meraktan ölmeyiz. 

''Dilekler sahtedir. Umut gerçektir. Umut, kendi sihrini yaratır.''
''Bağışla,'' dedi Melek. ''Kimeraların aşk evliliği yapmadığını bilmiyordum.''
''Aşk evliliği yaparız,'' dedi Karou. ''Annemle babam birbirine aşıktı.''
''O zaman sen bir çocuğusun. Aşkla doğduğun her halinden belli oluyor.'' dedi Melek. ''Peki sen? Seninkiler birbirine aşık mıydı ?''  dedi Karou. ''Hayır,'' dedi Melek başka bir açıklamadan yapmadan. ''Ama umarım çocuklarımın anne babası birbirine aşık olur.''



6 yorum:

  1. Bu kitap harika gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya çok güzeldi umarım ikincisi çıkar da hepimiz kurtuluruz :D

      Sil
  2. İkinci kitabın fuarda çıkmasını bekliyorum umudum var hala :D

    YanıtlaSil
  3. Ben de kitabı çok beğenen biri olarak serinin devamını merakla bekliyorum :) Yazar kitabı öyle bir yerde bıraktı ki merak etmemek mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, nasıl devam edecek çok merak ediyorum. Kısa zamanda çıksa da merakımızı gidersek :D

      Sil