23 Eylül 2014 Salı

Eğer Yaşarsam Gayle Forman


                 Sıradan bir günde...

   On yedi yaşındaki Mia, bir genç kızın isteyebileceği her şeye sahiptir: sevgi dolu bir aile, ona aşık bir erkek arkadaş, müzik ve olasılıklarla dolu parlak bir gelecek..
         
       ...bir saniyede her şey değişir...

Bir sabah ailesiyle yolculuğa çıkan Mia'nın hayatı bir anda altüst olur. Kendini, kaza geçirdikleri arabanın enkazından yaralı bedeninin çıkarılışını izlerken bulan genç kız, parçaları yavaş yavaş birleştirince neler kaybettiğinin ve geride neler bıraktığının farkına varacaktır. Hayat ve ölüm, mutlu bir geçmiş ve bilinmezliklerle dolu bir gelecek arasındaki ince çizgide yüryen Mia, bir günde hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalacaktır. 
                                                       
                                                
                                              -------------------------------------


    Kitabı aldığım gibi bir ara okurum diye kenara koymuştum ama sinemada filminin çıktığını görünce okuduğum kitabı yarım bırakıp direk bu kitaba başladım. Pişman mıyım ? Hayır. Kitabın ilerleyiş şekli farklıydı ve akıcıydı.  Arada bilim kurgu dışında başka kitaplar okumakta gerekiyor :D
    
   Mia'nın çok güzel bir ailesi, çok eğlenceli bir en yakın arkadaşı ve tapılası bir erkek arkadaşı var. Ve çellosu.. Mia 10 yıldan uzun bir süredir çello çalıyor, hayallerinin okulu Julliard'a girip hayatının ilerideki zamanlarında da bu işi devam ettirmek istiyor. (Bir işe başlayıp onu hiç bırakmayıp devam eden insanlara hayran kalıyorum, piyano çalmaktan baleye, baleden ata binmeye kadar bir sürü spor ve müzik aletini denememe rağmen maalesef devam ettiremedim ya da bağlanamadım.) Ama maalesef her şey istediği gibi gitmiyor. Ailesiyle araba yolculuğuna çıktıkları gün karşıdan gelen kamyon arabalarına çarpıyor ve bir anda her şey alt üst oluyor. Mia'nın annesi babası olay yerinde kardeşi Teddy'de hastahane de ölüyor. Mia ise olay yerinden itibaren kendi bedeninden çıkıyor ve her şeyi izliyor. Kendisinin hastahaneye götürülmesini ameliyatlara girmesini akrabalarının hastahane de perişan oluşlarını.. Kaza anından beri komadadır ve bütün yakınları onun uyanması için başında bekliyorlardır. Uyanıp uyanmama seçeneği ise Mia'ya kalmış.. Kimsesinin olmadığı bir hayatı yaşamak isteyecek mi istemeyecek mi ?
    
   Kitap gerçekten güzeldi. Bazı bölümlerde gözünüzden akan yaşlara engel olamıyorsunuz. Duygusal bir dönemde olduğum için de olabilir tabii emin değilim :D Ayrıca yazar kitabı öyle bir bitirmiş ki ikinci kitabı çıktığı için şükür ettim yoksa kitabı yazması için yazarın başında beklerdim. Okumayı düşünüyorsanız düşünmeden alın derim ayrıca filmi de şu an sinemalarda. Fragmanı da altta belirttim. Keyifli okumalar :)


                                         


''Çünkü sevgi , ona tutunduğunuz sürece asla ölmez , sizi terk etmez ve bitmez.
Sevgi sizi ölümsüz kılar. ''

''Sence insanlar iyi bir insan olarak doğu sonradan ırkçılık gibi hasta bir fikre saplanarak mı kötü oldular, yoksa zaten doğuştan kötü olup sadece iyi olabilmek için fazlasıyla çaba mı harcadılar ?''






2 yorum:

  1. Ah ikinci kitabı hala alamamış olmak kahrediyor beniiiii :((( Şu anda ikinci kitabı okuyormuşsun iyi okumalar ben sanırım fuara kadar bekleyeceğim almak için :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende fuardan aldım, Pegasus Yayınları'nın standı bir harikaydı kendimi kaybettim resmen.Yakında koyacağım fuardan aldığım kitapları :))

      Sil