5 Ekim 2014 Pazar

Sen Gittiğinde Gayle Forman


Her şey bitti derken...
Sadece bir tesadüf yetebilir...

 Adam'ın Mia'yı aşkıyla hayata döndürmesinin ve Mia'nın, onun hayatından çıkmasının üzerinden üç yıl geçmiştir...


 Artık ülkenin bir ucunda yaşayan Mia'nın Julliard'da yıldızı gittikçe parlamaktadır. Adam ise Mia'nın gidişinin ardından onun için yazdığı şarkılarla grubunun dünya çağında ünlenmesini sağlamıştır. Fakat elde ettiği başarılar içindeki boşluğu doldurmaya yetmez.

Sonunda şans, sadece bir geceliğine yollarını kesiştirir.

Mia'nın evi gibi gördüğü New York'u gezerlerken birlikte geçmişe gidip kalplerini geleceğe... ve birbirlerine açacaklardır.
  


  Kitap Adam'ın ağzından 3 yıl sonrasını anlatıyor. Mia Julliard'a gitmiş, Adam'ın grubu acayip bir yükselişe geçmiş ve hepsi Adam'ın sayesinde. Mia Julliard'a gittikten sonra Adam ile olan iletişimini kesmiş, ne onu aramış ne de mesajlarına geri dönmüş resmen aralarındaki bütün bağı koparmış. Mia'yı her şeyden çok seven Adam o kadar acı çekiyor ki 1 yıl boyunca evden çıkmıyor ve şarkı sözleri yazmaya başlıyor. Grubun bir anda böylesine bir yükselişe geçmesini sağlayan da o şarkılar. Zamanla acısı azalsa da Adam o kadar kötü bir halde ki.. 3 yıl geçtiği halde Mia'yı unutamamış. Geçirdiği her gün, verdiği her röportaj, çıktığı her turne ona resmen sonsuzluk gibi geliyor. Hava almak için dışarı çıktığı zaman gazete de Mia'nın o akşam konseri olduğunu söyleyen bir haberi görüyor. Adam sırf Mia'nın müziğini dinlemek için konsere bilet alıyor. Aklından onunla konuşmak hiç geçmiyor, konser bitiminde ise onu şoka uğratacak bir şey oluyor. Mia Adam'ı kulise davet ediyor. Bütün gece konuşuyorlar ve birbirlerini yeniden tanıma fırsatı buluyorlar. 
  
  Eğer Yaşarsam'ı diğer kitabı almazsanız meraktan ölürsünüz der gibi bitirmişti yazar. O yüzden Eğer Yaşarsam'ın kapağını kapadığım gibi Sen Gittiğinde'nin kapağını açtım. Kitap ilk kitaptan çoook daha güzeldi. Kitabın yaklaşık 100-150 sayfasında Adam'ın acı çekişi anlatılmıştı normalde sayfalarca süren üzüntülerden sıkılsam da bu sefer sıkılmadım. Yazar ilk kitaba göre çok daha güzel bir iş çıkarmış.Ayrıca kitabın büyük bir bölümü New York'ta geçiyordu, New York'a gitmek istediğim ve hayranı olduğum bir yer olduğu için kitabı daha çok sevdim. İlk kitabın filmi gayet güzeldi bazı ufak tefek şeyler dışında kitabın birebir aynısıydı. Gitme fırsatınız varsa kaçırmayın :)




  




Paylaşmayı unuttuğum, 
Eğer Yaşarsam kitabının sonunda yazarın yazar olmak isteyenlere
 verdiği bir tavsiye.. 





4 yorum:

  1. Fuarı bekleyecektim almak için fakat çook sabırsızlandığımdan bayramdan sonra hemen alacağım bu kitabııı,ayrıca maalesef filmine de gidemedim gittiğim her yerde vizyondan kalkmıştı :(( DVD'sini beklemek zorundayım artık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumadan filmi izleme sakın :D yakın zamanda da çıkar DVD :)

      Sil
    2. Bu arada seni yine mimlediim :D Yaparsan sevinirim :D http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/10/biraz-muzik-biraz-ben-mim.html

      Sil
  2. Selam! Mimlendin *-* http://oburkitaplik.blogspot.com/2014/10/book-challenge-tag.html#more

    YanıtlaSil