22 Mart 2015 Pazar

KVBT 5. Tur 2. Gün | Hançer - Ezgi Bağcı | Yorum + Cast Tanıtımı



Ölümdü… Bir gölge misali onu takip eden, aldığı her nefeste soğukluğuyla ciğerlerini dolduran ölüm. 'Maskesiz,' diye düşündü. Hançer maskesiz yaşayan bir ölümdü. Ve kadın... Ona doğru çekildiğini hissetti. Ufkun aslında bir uçurum olduğunu bilen minik bir serçeydi. Sonunun geldiğini hissetse de engel olamıyordu uçuşuna. İki sarmaşıktı ruhları, sarp kayalıklara tırmanmış, birbirine tutunan ve sonsuzluğa uzanırcasına sarılan… Dolandılar, birbirlerineydi bu aidiyet. Toprak yeşilde yalnızlığından kaçak, yeşil toprakta susuzluğuna damla. Ama kader ki, sarmaşıklara bir ruhu paylaşmak yazılmışsa, dolanmışlarken delicesine, kuruturlardı birbirlerini… Aşk bir yanda bembeyaz bir melek, bir yanda kalbe saplanmaya hazır bir Hançer'di. Tamamen siyahlara bürünmüş ve gecenin içerisinde kaybolmuştu. Kar maskesinin altından etrafını inceleyen koyu yeşilden griye dönen gözleri dikkatliydi. Bedeni her an harekete geçmeye hazır bir halde gerilmişti. Tetiğin ucunda tuttuğu parmağını saniyeler sonra kıpırdatacak ve hedefini indirecekti. Şu anda gözlediği hedefini… (Tanıtım Bülteninden)

                  ----------------------------   
Ocak ayından beri hiç bir yorum giremedim bloga gerçekten çok boşladım burayı ama bundan sonra böyle olmayacak. Tembelliğimi kenara bırakıyorum ve asıl konuya geçiyorum. Çok güzel bir kitabın turunu yapıyoruz ve çok heyecanlıyız. Desteklerinden dolayı Postiga'ya ve yazarımız Ezgi Bağcı'ya teşekkür ediyoruz.

Kitap gerçekten çok güzeldi, karakterlere ve yazarın diline hayran oldum. Ayrıca alışık olduğumuzun dışına çıkıp karakterleri anlatırken gözlerini ön plana çıkarması da çok hoşuma gitti.


Melek geçirdiği bir kaza sonucu hafızasını kaybediyor, geçmişe dair her şey siliniyor öyle ki okumayı yazmayı bile baştan öğreniyor. Ailesini bile hatırlamıyor ve hastanede tanıştığı insanlar onun yeni ailesi ve en yakın arkadaşları oluyor.Hayat onu böylesine zorlarken Melek'in en büyük destekçileri de yeni ailesi oluyor. 

Marco hikayedeki gizemli, karanlık adamımız. Kitapta ismi Hançer diye de geçiyor (lakabı diyebiliriz). Aynı zamanda Melek'in en iyi arkadaşının da deyişiyle ''buzdan bir heykel''. Gülümsediğini görünce bile şaşırıyorsunuz, bu gizemi Melek'i çektiği gibi sizi de kendisine çekiyor ve tabii ki orman yeşili gözleri de.

Esra'da Melek'in en yakın arkadaşı, harika bir karakter. Melek'le hastanede tanışıyorlar ve Esra ona her konuda destek oluyor. Herkesin öyle bir arkadaşa sahip olması lazım, deli dolu neşeli bir kız, onu gerçekten çok sevdim. 

En sevdiğim karakteri sona sakladım. Alaycılığıyla, çapkınlığıyla, yakışıklılığıyla ve tabii ki gözleriyle Alvino beni kendine hayran bıraktı. En az Marco kadar sevdim Alvino'yu da (hatta Marco'dan bir tık daha fazla olabilir). Özellikle Esra ve Alvino arasında geçen diyaloglar, birbirlerine sataşmaları, çok tatlıydı.

Kitabın ilk 100 sayfasında ben ısınamadım pek, yazarın dilini anlamak için çabaladım. Sürekli başkalarının dilinden anlatılıyor ama bunu belirten bir şey de yoktu o yüzden karışık geldi neyse ki sonradan alıştım. Sanırım karakterleri tanıma, kitabı keşfetme kısmını sevmiyorum ben. Ama okudukça elimden bırakamadım.

Bence okunması gereken eğlenceli, güzel bir kitaptı. Kitabı Instagram, Facebook ve Rafflecopter olmak üzere üç yerden hediye ediyoruz. Instagram hesabımız @kitapvampirleri , Facebook hesabımız için tıklayınız, Rafflecopter çekilişi de yazının sonunda.Postiga'ya ve yazarımız Ezgi Bağcı'ya katkılarından dolayı tekrardan teşekkür ederiz. 



CAST TANITIMI


Marco için Jack Hughman 


Esra için Lindsay Lohan


Melek için Anne Hathaway


Alvino için Ian Somerhalder


Bay MacKenzie için Anthony Hopkins


Alvino'nun kardeşi Aloise için Bryn Drohan 

              
                                                


                                                       
                                                            a Rafflecopter giveaway

1 yorum: