17 Temmuz 2014 Perşembe

Mekanik Melek Cassandra Clare


     On altı yaşındaki Tessa Gray, ağabeyini bulmak için okyanusu aşıp Kraliçe Viktoryanın hükmü altındaki İngiltereye geldiğinde, onu korkunç bir sır bekliyordu. Londranın Aşağıdünyasının ıssız sokaklarını vampirler, büyücüler ve diğer doğaüstü yaratıklar ele geçirmişti. Kaosun yerine düzen getirmekse yalnızca Gölgeavcılarına, kendilerini dünyayı iblislerden kurtarmaya adamış savaşçılara düşüyordu.
    Pandemonium Kulübünde çalışan Kara Kardeşler tarafından kaçırılan Tessa, sonunda kendisinin de bir Aşağıdünyalı olduğunu öğrenecekti. Üstelik ender bulunan bir yeteneğe sahipti.İstediği zaman bir başkasına dönüşebiliyordu. Kulübün kendini sır gibi saklayan yöneticisi Magister'ın niyeti ise, Tessayı                                                                              ve gücünü ele geçirmekti.

                                                                                *************************


  İlk kitabını alıp 2. kitabını hiç bir yerde bulamadığım güzel kitap. Kitabın konusu ölümcül oyuncaklar serisine ne kadar benzese de Tessa ve Will' i çok sevdim. Tessa abisini bulmak için İngiltere'ye gelir, fakat geldiğinde Kara Kardeşler tarafından kaçırılır. Bu sırada Tessa hiç bilmediği bir yeteneğini keşfeder ve yeteneğini kara kardeşlerin ona eziyet gibi gelen çalışmaları sayesinde geliştirir.
 Vee işte beklenen an, bir gece Will (yeni bad boy'umuz hayırlı olsun) gelip Tessa'yı o yerden kaçırır ve Tessa artık kendini vampirler büyücüler ve diğer doğaüstü yaratıkların dünyasında bulur yani Aşağıdünya'da. Tessa gücünü ele geçirmek isteyen Magister'dan kaçmak zorundadır ve çareyi Gölgeavcıları'nın Enstitü'süne sığınmakta bulur. Cassandra Clare yine bir aşk üçgeni yapıp Tessa'yı James'le Will arasında bırakır. Spoiler vermek istemiyorum ama Will ve Tessa arasındaki çekim inkar edilemez. Tessa orada Jessamine ile tanışır ilk başta kesin yeni Isabelle'miz ( kickass, cesur, sevilesi bir karakter ) geliyor dedim ama Jessamine tam tersi bir kişilik çıktı; gölgeavcısı olmaktan nefret eden, normal bir kız olup evlenmek, sıkıcı sıkıcı işler sürdürmek isteyen bir kız.
  
 Bu paranormal aşk hikayesini beğeneceğinize eminim. Cassanda Clare ölümcül oyuncaklarda tanıyıp aşık olduğumuz Jace 'i kitabın küçük bir bölümüne katmış ve sadece onu değil Magnus Bane' yi de :D. Kitabı okumanızı tavsiye ederim ve 2. kitabı nerede bulabileceğimi bilen varsa lütfen bana haber versin :)) 
                                   
Tessa Gray



'' İyi işti Herondale, binayın ateşe vermek senin fikrin miydi ?'' dedi Gabriel. İyi ki senin pisliğini temizlemek için oradaydık yoksa bütün plan ve senin ünün mahvolmuştu.''
'' Ünümün hala sağlam olduğunu mu ima ediyorsun ?'' dedi Will alaycı bir sesle. 
'' Bir şeyleri yanlış yapıyor olmalıyım.
Ya da bir şeyleri yanlış yapmıyor olmalıyım.''
Arabanın yan tarafına vurdu.
''Thomas! Bizi en yakın geneleve götür! Birkaç skandal yaratmam gerek.''


'' Biliyor musun.'' dedi Gabriel. '' Arkadaş olabileceğimizi düşündüğüm zamanlar
 olmuştu. Will.''
'' Bende kendimi bir kere gelincik zannetmiştim.'' dedi Will. '' Ama afyon yüzündenmiş. Öyle bir etkisi olduğunu biliyor muydun ? Ben bilmiyordum.''


Camille Jem'e bakmaya bile zahmet etmeden geçip gitti. Will de hemen arkasındaydı. ''Hiç bir şey kokmuyor diye fısıldadı Jem'e. Jem huzursuz oldu.
''Onu kokluyor muydun?''
Bu söz bir sonraki kapının önünde onları bekleyen Camille'nin başını çevirip
gülümsemesine yol açtı.
'' Konuştuğunuz her şeyi duyduğumun farkındasınız değil mi?''

Clockwork Princess


'' Kumar oynamayı reddetmem dikkat çekerdi.''
Charlotte'un yüzünde azarlayan bir ifade belirdi. '' Yine de Will kazandığın para delil sayılır. Onu Klave' ye vermeliydin.
'' Alkole harcadım.'' 
''Will!''
Will omuz silkti. ''Zaafları sömürmek, katlanmak zorunda 
olduğum bir sorumluluktur.''


Will arkasına yaslanmıştı mavi gözleri ışıldıyordu.'' Eğer giysilerinde neden kan olduğunu söyleseydi onu rahat bırakırdım. Dur tahmin edeyim Jessi. Parkta seninle aynı giysiyi giyme şanssızlığına düşmüş zavallı bir kadına rastladınız. Sen de o güzelim şemsiyenle kadının boğazını kestin. Doğru mu ?''

Will and Tessa



'' Eğer dünyada sizi seven, sizi umursayan hiç kimse yoksa, gerçekten varolduğunuz söylenebilir miydi ?''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder